Екскурсія до Рівного: заповідники та музеї в області (Сарни, Корець, Острог, Радивилів, Березне)

Заповідники та музеї Рівненської області України:

Рівненський природний заповідник - охоплює 4 ділянки у Сарненському районі (селище Чудель, урочище Дубки), Володимирецькому, Дубровицькому та Рокитнівському.

Краєзнавчі музеї Рівненщини
1. Рівненський обласний краєзнавчий музей
Адреса: м. Рівне, вулиця Драгоманова 19, телефон довідки: (0362)-26-7580. Працює щодня крім понеділка з 10 до 18 год.
У музеї представлено такі експозиції як "природа рідного краю", "перші поселення Рівненської області", "Рівненщина в період Київської Русі", "Волинський іконопис 13-19 ст.", "Рівне стародавнє", "Ремесла та промисли краю", "Битва під Берестечком 1651 р..".
Відділ у місті Сарни - історично-етнографічний музей, адреса в Сарнах вул. "Просвіти" 20,тел. (03655) 3-5397. Працює щодня крім неділі (!) та понеділка з 9 до 17 год.
Експозиції музею: "Народні промисли та ремесла", "Життя і побут селян-поліщуків Рівненщини".

2. Березнівський районний краєзнавчий музей
Місто Березне, вулиця Київська 8, телефон: (03653) 5-48-69. Працює щодня з 8 год. до 17.15, у п'ятницю до 16.00, обідня перерва з 13 до 14 год., субота та неділя (!!) вихідні. У музеї представлено експозиції з історії та етнографії Березнівського району.
3.Зарічненський районний краєзнавчий музей
Селище міського типу Зарічне, вулиця Фестивальна 1, тел. (03632) 3-01-32. Працює щодня з 9 год. до 19.0, обідня перерва з 13 до 14 год., субота та неділя (!!) вихідні.
4.Корецький районний краєзнавчий музей
Місто Корець, вулиця Київська, 45, тел. (03651)2-27-37. Працює щодня крім суботи (!) з 9 год. до 18 год. без обідньої перерви.
Експозиції музею: "850 років місту Корцю", "Стоянки первісних людей на Рівненщині", "Корець у часи Київської Русі", "Визначні пам’ятки архітектури Кореччини", "Історія замку князів Корецьких", Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир, "Народні промисли та фарфор-фаянсова мануфактура", "Соціально-економічний розвиток Корецького району в кінці ХІХ – на початку ХХ ст.", "Кореччина у війнах та військових конфліктах", "Відомі вихідці з краю", "Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС з Рівненщини",
5. Костопільський районний краєзнавчий музей
Місто Костопіль, вулиця Михайла Грушевського 16, телефон (0362) 2-2762. Працює щодня з 9 год. до 18 год., обідня перерва з 13 до 14 год., субота та неділя (!!) вихідні.
У музейних експозиціях представлено традиційний інтер'єр поліської хати, археологія та історія Костопільщини, виставка промислової продукції району.

Районні краєзнавчі музеї працюють також у Млинах та Радивилові.

Крім того, один державний історико-культурний заповідник працює в місті Острог, до складу якого входить Музей книги і друкарства, нумізматична виставка, літературно-меморіальний музей Миколи Островського в селі Вілія, а ще один державний історико-культурний заповідник – у місті Дубно на вулиці Замковій.

Державний історико-меморіальний заповідник "Поле Берестецької Битви" (часто помилково зветься "Поле берестейської битви") знаходиться в селі Пляшева, Радивилівського району.

В області працюють також народний музей історії Рівненської української гімназії та літературно-меморіальний музей Уласа Самчука в селі Дермань Здолбунівського району.

У селі Бистричі, на батьківщині Тараса Бульби-Боровця, працює музей УПА "Поліська Січ", в експозиції якого представлено історичні матеріали про партизанську боротьбу на Поліссі та інші події Другої світової війни, а також оригінальну етнографічну колекцію, інтер'єр старої поліської кузні тощо.

---
To get more information in English please ask or google for – Rivne oblast' museums and nature reserves, Poliska Sich, Beresteiska bytva.
Чтобы получить информацию по-русски, ищите – заповедники и музеи Ровенской (Ровненской) области Украины, музей УПА "Полесская Сечь", музей битвы под Берестечком, достопримечательности в г. Сарны, Заречное, Корец, Острог, Радивилов.
Aby dowiedzieć się więcej w języku polskim zapytaj lub szukaj w internecie na temat – rezerwaty przyrody oraz muzea obwodu rówieńskiego na Ukrainie, muzeum UPA, Bitwy pod Beresteczkiem.
Jeigu norite gauti informaciją lietuvių kalba, prašom kreiptis arba ieškokite Internete – Ukrainos Rivnės srities gamtinis draustinis ir muziejai, Ukrainos sukilėlių armijos UPA muziejus.
Каб атрымаць інфармацыю па-беларуску, шукайце - запаведнікі і музеі Ривненской вобласці Украіны, музей УПА "Палеская Сеч", музей бітвы пад Берестечком, славутасці ў г. Сарны, Зарічнэ, Корец, Астрог, Радывылів.

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



2 comments:

Анонім сказав...

У тому Рівному рівно 0 чогось цікавого є!!! В Сарнах і то більше всяких достопримечательности різних!!!!

Анонім сказав...

А музей Поліська Січ = то справжді круто, класний музей УПА

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся