Де купити металошукач (новий, б/у, саморобний), як зібрати металодектор, схема

Металошукачі для початківців на Поліссі: види, ціни, оренда, продаж, доставка

zrobiti chi kupiti metaloshukachВи натрапили на якийсь незвичайний курган у лісі? Дивне щось знайдено на вашому городі? Варто замислитися, може, вам потрібен металошукач

Чи не кожному з нас хоч раз на життя дуже хочеться перевірити якесь місце за допомогою металошукача – а що, як там знайдуться якісь монети, кільця чи сережки, залишки знарядь праці чи військової амуніції?! Відомі-бо випадки, коли в різних куточках Полісся знаходити і дулібські прикраси, і древлянські та сіверські культові предмети, литовські сулиці й польські монети, не кажучи вже про різноманітну "партизанку" – залишки зброї чи амуніції воєнних часів... Докладніше про металошукач

Для декого ж пошук підземних скарбів взагалі стає справжнім хобі, що дозволяє не лише цікаво провести час, але й отримати користь для свого здоров'я, а як пощастить – то й для власних статків.

Отже, як і де шукати скарби на Поліссі? Будь-який пошук металевих предметів, зокрема й золотих чи срібних, провадиться за допомогою спеціального пристрою, що зветься металошукач. Без нього – ніяк не обійтися. Тож перед охочими зайнятися пошуком цікавих предметів під землею відразу постають важливі питання - як вибрати правильний металошукач? Чи купити новий металошукач у магазині, придбати вже використаний апарат (металошукач б/у), чи, може, купити саморобний металодетектор, або й спаяти його самому, використавши робочу схему металошукача.

Варіант №1: купити металошукач у магазині або в інтернеті

Ідея купити новий заводський металошукач буде доцільною для тих початківців, які мають вільні гроші. Адже найбільш дешевий металодектор в Україні коштує від 2 500 гривень. Фахівці радять брати моделі Garret ACE 250 або Fisher F4.

Варіант №2: купити метлодетектор б/у

Цей шлях небезпечний тим, що недосвідчений людині по оголошенню "продам металошукач недорого" можуть продати несправний або неякісний апарат, адже перевірити металодетектор можна лише в реальній роботі.

Варіант №3: взяти металошукач в оренду

На жаль, прокат металодекторів доступний лише в столиці та обласних центрах, та й то, переважно, у клубах шукачів скарбів або й просто "чорних археологів", які займаються незаконними розкопками цінних предметів. До того ж оренда металошукача, приміром, у Києві починається від 800 гривень на добу – адже власник металодетектора розуміє, що людина бере його, як то кажуть, не в пасочки бавитися, а шукати щось цінне.

Варіант №4: зробити металошукач своїми руками

Цей варіант може бути найкращим для тих аматорів, які розуміються на електроніці. Орієнтуватися тут треба, передусім, на власний бюджет. Адже за принципом своєї роботи металошукачі поділяються на балансні металодетектори, індуктивні металошукачі, апарати, що працюють за схемою прийом-передача, на биттях, імпульсні металошукачі та інші. Важливо розуміти, що ідеального метало детектора з-поміж них вибрати неможливо – бо ж усі вони мають свої переваги, але й свої вади.

Перевірено працюють на поліських ґрунтах наступні металошукачі:

1)Металошукач рамковий (схема збирання)

Характеристика металошукача (глибина знаходження предметів):

  • Монетка 5 копійок - 5 см
  • Кришка від банки - 15 см
  • Люк - 30 см
2)Металошукач простий кварцовий (схема збирання):

Характеристика металошукача (глибина знаходження предметів):
  • Монетка 5 копійок - 12 см
  • Кришка від банки - 20 см
  • Каска - 30 см
  • Люк - 65 см
Цей металошукач слабо підходить для пошуку монет і прикрас, натомість добре працює в справі воєнних розкопок і металобрухту.

3)Імпульсний металодетектор Clone PI-W

Для тих, хто добре розуміється на електроніці (схема збирання):

Характеристика металошукача (глибина знаходження предметів):
  • Монетка 5 копійок - 23 см
  • Пістолет - 35 см
  • Каска - 55 см
  • Великі металеві предмети – 1 метр
Цей металошукач добре підходить як для пошуку маленьких прикрас чи монет, так і для великих предметів.

Варіант №5: купити готовий саморобний металошукач

Це рішення може виявитися оптимальним для тих, хто не хоче витрачати великі гроші, але й не схильний сам займатися збиранням.

Купити металошукач Clone Pi-W можна, оформивши відповідну заявку за цією адресою.

Доставка на Полісся здійснюється сервісом "Бюджетний металошукач" через Укрпошту на умовах післяплати (оплата по факту надходження товару), гарантійний термін безкоштовного ремонту від виробника – 3 місяці з дати покупки.

ВАЖЛИВО: глибина пошуку всіх металошукачів зазначається в сантиметрах не в ґрунті, а в повітрі. Причиною цього є те, різні види грунтів мають різну густину й різний вміст мінералів. Ідеальний грунт для пошуків із металодетектором - це свіжозораний чорнозем або торф: у такому грунті втрачається тільки 5% зазначеної глибини пошуку, найважчий же грунт для металошукача - це червона глина, де втрата чутливості детектора сягає 50%. Пошук у лісі – під час пошуку в лісі важливо, щоб ваш металошукач мав дискримінатор. Також для пошуку монет чи дрібних прикрас бажано, щоб металодетектор мав якомога ширшу котушку.

Специфіка роботи металошукачів на Поліссі

Особливість роботи металошукачів на болотяних грунтах полягає в тому, що вони мають дуже високу густину. Фактично, це те ж саме, що провадити пошук по втоптаній грунтовій дорозі чи стежці. На таких грунтах втрачається від 15 до 30 % чутливості.

На відміну від болотяного, інший характерно поліський піщано-гравійний грунт має іншу особливість - високу мінералізацію. Деякі мінерали наділені електропровідною властивістю як кольорові метали, інші ж мають феромагнітну властивість (здатність намагнічуватися як чорні метали). Наприклад, перепалена цегла набуває властивості намагнічуватися, що призводить до появи хибних спрацювань. В результаті мусимо зменшувати чутливість приборів, проводити відлаштування від грунту. Загалом, втрати чутливості на піщаних грунтах коливаються від 10 до 25 %.

Коли найкраще працювати з металошукачем?

Найліпший час для пошуків на Поліссі – середина весни (квітень), коли земля вже суха, але ще не встигла зарости травою, та суха осінь.

Законодавство щодо пошуків з металошукачем

Згідно з чинним законодавством України, скарбом вважаються заховані цінності, власник яких невідомий або втратив на них свої права. При цьому власне скарбом вважається не будь-яке майно, а лише цінності – тобто гроші, коштовні камені тощо. Знайшовши такі цінності в лісі чи навіть у себе на городі, людина за законом має віддати їх найближчому територіальному органу владу, щоб потім отримати 25% від їхньої оціночної вартості.

Також, згідно з Кримінальним кодексом України, свідоме "привласнення" людиною старшою за 18 років знайденого скарбу чи майна, що має важливу історичну, наукову, художню чи культурну цінність, карається штрафом у розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів (менше 1000 гривень) або виправними роботами до 2 років чи арештом до 6 місяців. Проте порушення кримінальної справи вірогідне хіба що, коли порушника "застукано" на гарячому на місці розкопок історичної чи археологічної пам'ятки (курган, цвинтар, церква).

Отже, головне в справі пошуку предметів із металошукачем – мати металошукач, совість і розум. А далі – нехай вам пощастить!

Автори: Орест Пельо, Ігор Свірин.
---
:: Чтобы получить информацию по-русски, ищите – где купить новый, б/у или самодельный металлоискатель, как выбрать правильный металоискатель, как сделать металодектор самому, заказать металлоискатель через интернет, специфика работы металлоискателей на Полесье.
:: To get more information in English please ask or google for – where to buy a new, used or a homemade metal detector, how to choose the right metal detector, how to make metal detector by himself, specificity of metal detectors' working in Polesia, Metallsuchgerät, Metallsonde.
:: Jeigu norite gauti informaciją lietuvių kalba, prašom kreiptis arba ieškokite Internete – kur nusipirkti naują, naudotą metalo detektorių, kaip pasirinkti tinkamą metalo detektorių, kaip padaryti detektorių savo rankomis, metalo detektoriai Ukrainoje, metalo ieškikliai.
:: Каб атрымаць інфармацыю па-беларуску, шукайце - дзе купіць новы, б/у ці самаробны металашукальнікі, як выбраць правільны металашукальнікі, як зрабіць металодектор самому, замовіць металашукач праз інтэрнэт, спецыфіка працы металашукальнікаў на Палессі.
:: Aby dowiedzieć się więcej w języku polskim zapytaj lub szukaj w internecie na temat – gdzie kupić nowy, używany lub domowy wykrywacz metalu, jak wybrać odpowiedni detektor metalu, jak zrobić metalodetektor siebie, wykrywacz metalu przez internet na Polesiu.

Тема: вибрати, зробити, купити металошукач

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



35 comments:

Svyat сказав...

А що таке цей дискримінатор?

Анонім сказав...

Дискримінація це коли прибор реагує тільки на кольорові метали а чорні відсікає

Анонім сказав...

Скажіть будь-ласка скільки він важить? Оцей Clone PI W?

Вітьок сказав...

Скажіть будь-ласка хто вже користувався, нормально роблять????

Анонім сказав...

Я з цього сайту купляв Clone PI-W, біля старої хати одну цінну річ зариту ще моїм дідом потрібно було знайти. За дві години пошуку я її знайшов.

Анонім сказав...

Продаю металошукачі імпульсні.
Характеристика:
Монета - 10 коп., 15-35 см.
Каска - 65-85см.
Люк - 1.5 метра
Танк -2.5 метра
Повна комплектація.
Знаходимось в. м.Хмельницькому, працюємо по всій Україні!
Контакти: (093)920-71-11 Костянтин.

Анонім сказав...

Ось тут дійсно простий і робочий
http://majstin.narod.ru/

Анонім сказав...

Куплю металодетектор б/у, не дорого!!! 0674161173

Анонім сказав...

Я брав собі і 8 чи 9 для друзів. В мене він окупився за 3 дні.(Металобрухт) Хлопцям пощастило - то за день металу накопали на 4 металошукачі!!! Нормальний апарат! Для металобрухту досить малої котушки. Перепробував всі!

Анонім сказав...

скажіть ваший номер цього сайту

Анонім сказав...

скажіть ціну

Анонім сказав...

куплю металошукач недорого 0681354691 Славік Дзвоніть

Анонім сказав...

Продам срочно грунтовой металлоискатель Garrett Ultra GTA 350 б.у,состояние хорошее. В комплекте 8 акумуляторов АА, зарядное устройство. г.Ирпень. 0966336694 Володя.

Анонім сказав...

продам металошукач Пионер за 900$США
телефон +380989735742

Анонім сказав...

продам металошукач Pioner за 900 гривнів
телефон 0989735742-Богдан б/у

Анонім сказав...

ось дешевий --http://www.kidstaff.com.ua/tema-2126842.html

Анонім сказав...

Pioner продався

Анонім сказав...

Скажіть АСЯ-250 або 350 показує розмір знайденого предмета

Анонім сказав...

У Вінниці хтось продає металошукач???

Анонім сказав...

Куплю металоіскатель на чорні метали 0993345506 БОДЯ...

Анонім сказав...

Куплю металошукач б.у. або саморобний недорого!!!80930061063

Анонім сказав...

Продам Garret ACE 250.Хороший стан.м.Рівне. 1300 грн.Терміново! 0979699309 Петро.

Анонім сказав...

я хочу купити металошукач підкажіть ціну

Анонім сказав...

прошу підскажіть ціни на метелолому у білорусії, тел0986662838, взагалі хочу привезти продукти та залізяки велозапчастини з білорусії.

Анонім сказав...

КУПЛЮ МЕТАЛОШУКАЧ НЕДОРОГО +380982734104 ІВАН

Анонім сказав...

продам металошукач GC-1026,дискримінація,максимальна глибина 3 метри,добре підходить як для кольорових так і для чорних металів,швидко себе окупив'
купляв за 2500,щоб уточнити місце медного кабеля воєних часів,
продаю за 1500грн,стан новий
0966075576

Анонім сказав...

куплю метало шукач у ровенський обл недорогий мий ном 0966158978 тарас

Анонім сказав...

Куплю недорого металошукач б\у, 098 908 18 00 Макс

Анонім сказав...

куплю металошукач. 0999135842

Анонім сказав...

куплю металошукач недорогий б.у до 800грн тел 097 133 04 18 ігор

Анонім сказав...

Доброго дня! Підскажіть, будь ласка, десь можливо скачати карти для пошуку? Маю на увазі місцевості, поселення та ін. Дякую!

Анонім сказав...

Куплю металошукач не дорого за 500 грн якщо то биушний

Анонім сказав...

Куплю металошукач не дорого за 600 грн 0502370149

Unknown сказав...

www.metaloshukach.lutsk.ua - новий інтернет-магазин металошукачів до Вашої уваги.

Unknown сказав...

куплю металошукач недорого за 800 грн б.у.80639645399

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся