Кабан Фунтик: прогнози та передбачення - талісман ЄВРО 2012

Відомий поліський хряк-віщун Фунтик на київському Майдані

foto: kaban funtik euro 2012 Знаний на Житомирщині дворічний кнур Фунтик (на фото Анни Усік) переїхав на столичний Майдан Незалежності як головний талісман, який визначає результати матчів чемпіонату УЄФА ЄВРО 2012.

Від початку чемпіонату кабан з Полісся Фунтік не знає поразок і дає точні прогнози на матчі європейської першості, передбачивши, зокрема, сенсаційну перемогу Данії, а також виграш Німеччини тощо.

Докладніше про кабана Фунтика...

"Наш кабан набагато розумніший від німецького восьминога" - прогнози Фунтика збуваються, пише "Газета по-українськи".

"Кабан сьогодні довго спав вранці. Його сильно вимотує шум і багато уваги," - каже киянин Іван. Він доглядає за кнуром Фунтиком, який минулого тижня поселився у фан-зоні навпроти Київської мерії на Хрещатику. Свиня робитиме прогнози перед матчами Євро-2012.

Вчора кабан Фунтик передбачив перемогу Данії і Німеччини, коли з'їв кукурудзяні пластівці із мисок, у яких стояли прапорці збірних.

Доглядальник кидає у загорожу жменю кропиви. Кабан Фунтік підгинає передні ратиці, повільно встає. Нюхає кропиву, неквапливо жує. "Він дуже любить банани, яблука і цукерки, тащиться від кукурудзяних пластівців", - Іван підкидає кабану у миску дві жмені тертої моркви.

"А пиво любит? – цікавить огрядна пані у голубих джинсах і футболці з написом "Євро-2012". На вигляд жінці років 50. Просить чоловіка сфотографувати її біля кабанчика".

"Він у нас не п'є і не курить, - регоче доглядальник. – Він же свій рід продовжує. Щоб поросята родились здорові, підтримує здоровий образ жизні".

Кабана привезли з одного з приватних свинарників Житомирщини. Щодня за ним доглядають два утримувача. Біля клітки щохвилини чергує охоронець.

"Кабанчик Фунтік відомий на Житомирщині осємєнітєль. У травні одна свиноматка від нього 10 поросят привела. Молодий ще кнурик – всього два роки. Восьминогу Паулю теж два роки було, коли у нього дар ясновідєнія відкрився.

Наш кабан набагато розумніший за німецького восьминога. Він у футболі розбирається краще за деяких людей. Його привезли у фургоні з Житомирщини. Під Києвом їхав з супроводом міліції".

За розповідями утримувача, на фермі, де жив до цього кнур Фунтик, стоїть плазмовий телевізор. Коли його господар дивиться футбол, Фунтик навіть їсти перестає. Дуже уважно слідкує за м'ячем. Коли бачить гол, рохках, копушиться, може стайню рознести. 

До вольєра з кнуром підходять троє шведів. Англійською в Івана цікавляться, що робить кабан в центрі міста. Іван англійську не розуміє.

Охоронець Андрій намагається йому перекласти. "В нас таких великих свиней нема, - пояснює англійською швед Алекс Поль. – Друзі, гляньте, які в нього м'ячі під хвостом. Та вони більші за мій кулак". Компанія регоче. По черзі фотографується на фоні вольєра. Просяться усередину, але Іван не пускає.

"Кабан норовливий, може вдарити. Або навпаки з ніг звалить і почне рилом цілувати". За годину до кабана Фунта підходить тисяча відвідувачів. Чоловік років 30 у спортивному костюмі нахиляється над ґратами, рохкає, кличе кнура до себе пальцем. Від відвідувача тхне алкоголем. Охоронець просить його відійти від вольєра. Фунтику п'яні не подобаються.

Автор: Анна Усік

Тема: поліський талісман ЄВРО 2012

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



3 comments:

Юля Семочко сказав...

наш кнур найкращий талісман!!!!!!!!! Фундик герой :-)))

Анонім сказав...

сагласен кабан лучьший реально))

Анонім сказав...

хряк віщун крутело !!!

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся