МОБІЛІЗАЦІЯ на Поліссі 2015 р. - що потрібно знати про 4 хвилю мобілізації

Сьогодні наша черга?

foto: polissia VSU 2015В умовах зростаючої російської агресії, на Поліссі та по всій Україні здійснюється 4 хвиля мобілізації під час якої до захисту країни має бути залучено 60 тис. осіб - воїнів, котрі триматимуть оборону рідного краю.

Чоловіки, мобілізовані за 4 призовом, не будуть направлятися безпосередньо в зону бойових дій, однак їхня служба дозволить посилити військо і дасть змогу перепочити тим раніше мобілізованим Героям, які мужньо стоять на захисті країни з весни 2014 року.

Що потрібно знати про специфіку 4 хвилі мобілізації на Поліссі тим чоловікам, які потрібні сьогодні Українській армії та не мають наміру ховатися за спинами інших?


Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська, Чернігівська та Сумська області мають поповнити лави ЗСУ, Національної гвардії, Прикордонної служби та СБУ в середньому по 2 тисячі осіб, а загалом Полісся має виставити на захист України кожного 5-го бійця.

Хто найбільше потрібен?

Найбільш затребуваними сьогодні Українському війську є офіцери з реальним військовим досвідом, танкісти, механіки, навідники, розвідники, зв'язківці, артилеристи, спеціалісти протиповітряної оборони та водії.

При цьому мобілізація стосується не лише простих громадян, але й чиновників та місцевих депутатів - за винятком інвалідів, суддів, студентів, багатодітних тощо.

Іти чи не йти?


"Повістка — це лише запитання. Просто вимовте відповідь вголос: «Я йду/ не йду, тому що…». Ви собі вірите? Якщо ні — тоді мовчіть довіку і не смійте критикувати будь-кого. Чуєте — ніколи! Не всім потрібно йти у військкомат, але й залишатися вдома всі не можуть. Шкода, але сподіватися на логічність військкомату у відборі підстав немає. Робіть те, що повинні, — це ваш вибір".

Що робити матері та дружині?

Мобілізація – справа інтимна...

Яка підготовка?

З-поміж тих осіб, яким надійде повістка, будуть мобілізовані не всі - а лише ті, котрі належним чином пройдуть медкомісію.

На жаль, за результатами попередньої мобілізації лише 50% чоловіків були визнані придатними до військової служби.

Також, на відміну від попередніх призовників, усі мобілізовані воїни будуть на 100% оснащені засобами особистого захисту та військовою амуніцією.

Які тренування?

Усі мобілізовані солдати з Полісся пройдуть обов'язковий загальновійськовий та фаховий тренінг, а після нього - також і злагодження у своїх підрозділах.

Як відкосити від мобілізації?

Пропагандистська машина Росії докладає максимум своїх зусиль в інформаційній війні проти України, намагаючись будь-що зірвати мобілізаційні заходи в країні - не гребуючи жодною підлістю, знущаючись на відео з полонених, доводячи до інфаркту бідолашних матерів, сіючи зневіру серед молоді.

Особливо активно ворог працює в прикордонних регіонах Полісся - на Чернігівщині та Сіверщині, а також на Волині. Поширюється безліч інформаційних матеріалів про начебто "законні" способи ухилення від призову, про "підставу" простих хлопців з боку "олігархів" і таке інше.

Усі розуміють, що в сучасних українських реаліях той, хто хоче відкосити від мобілізації 2015 р., ховаючись за спинами інших - знайде спосіб це зробити й "законно ухилитися". Однак ті, хто розуміє обов'язок захисту країни й не хоче, щоб ватні бойовики і кадрові російські військові незабаром прийшли і до його рідної хати - перетворивши Полісся на черговий понівечений Донбас - мають знати правду про всі деталі мобілізації 2015 року.

Згадаймо своїх славних предків, які протягом століть мужньо боронили свій край у складі поліських дружин і партизанських загонів. Будьмо гідними своїх земляків - воїнів Полісся, які разом зі своїми побратимами з інших країв, спинили російського агресора на Донбасі, убезпечивши від війни інші регіони країни. Допоможемо перепочити Героям, які впродовж неймовірних 242 днів мужньо стояли на захисті Донецького аеропорту, знищивши сотні окупантів з елітних підрозділів російського спецназу.

Якщо сьогодні твоя черга захищати свою країну - прийми її з честю!

Докладнішу інформацію про мобілізацію на Поліссі можна дізнатися на обласних та всеукраїнських ресурсах:


Героям Слава!

Тема: мобілізація 2015 на Поліссі

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



5 comments:

Анонім сказав...

Як мені приде повістка то я піду!!! А того хто сцить ніяк не вговориш!

Анонім сказав...

найкраща мобілізація - це добровільна, коли чоловік сам розуміє, що мусить.

Анонім сказав...

А в Шацькому районі баби позорно вийшли проти мобілізіції, ментів викликали!!!

Анонім сказав...

А почему под мобилизацию берут по селам больше чем городам?!

Анонім сказав...

хто сачкує просто сцикло

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся