Село Молочки Чуднівського району на Житомирщині: де взяли Пукача

Одразу після детективного, можна сказати ковбойського, затримання головного підозрюваного в справі доброї пам'яті Георгія Гонгадзе багато людей раптом зацікавилися селом Молочки Чуднівського району Житомирщини.
Повідомляємо: знамените відтепер село Молочки, де жив і переховувся цей Пукач, знаходиться фактично вже південніше Полісся, на південно-західному краї Житомирської області, майже на самому кордоні з Вінницькою. Деякі видання іменують його як селище міського типу Молочки (смт) - це неправильно. Головна ознака села Молочки - будь-де гарненька річка Тетерів. Власне, саме селище й розкидане по її берегах. Населення села Молочки - кілька сотень осіб, може десь 400 людей. У Молочках фактично одна головна вулиця, де стоїть сільрада, плюс кілька бічних провулків. Є гарний великий ставок, у якому місцеві непогано рибу ловлять, у тому числі й знайдений та затриманий колишній генерал СБУ Олексій Пукач. Також село Молочки має восьмирічну школу, де вчаться дітки з навколишніх поселень, і власну пошту, що цінно, продуктова лавка працює. Краєм села проходить траса з Любара на Козятин. Тож як хтось дуже хоче доїхати до Молочок - можна їхати машиною чи поїздом зі сходу до Козятина чи Бердичева, а з Заходу до Шепетівки чи Полонного/Любара - а вже від них виїжджати машиною по трасі P32 (на карті автошляхів України - автодорога регіонального значення Кременець — Біла Церква — Ржищів).
Але головне журналістам не поплутати та не заїхати в малесеньке село Молочки Ріпкінського району Чернігівщини - точніше навіть хутір Молочки - серед поля північніше дороги з Чернігова на Любеч. Там бо немає геть нічого цікавого, дай боже, як досі хоч чоловік 10 живе - тож хай би і Бен-Ладен там переховувався, і за 50 років би не знайшли! Загалом же, можна зробити висновок, що цей колишній генерал СБУ Олексій Пукач, яко типовий подолянин, хоч і мав розум не ховатися в рідному краї, але якнайближче до батьківщини він таки й оселився. Серед полів, що його й згубило. Очевидно, навіть у СБУ погано вчать українське краєзнавство - ще від часів татар і литовців аж до УПА і Червоних партизанів - мудрим людям добре відомо, де саме в Україні треба ховатися; якщо справді хочеш, аби тебе не знайшли. І село Молочки - це все-таки не там, занадто курортно.
А от жодної фотографії села Молочки немає, нажаль, але там дійсно гарно!
Твір на тему: "Ковбої на Поліссі", І. Свирин, липень 2009.

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



0 comments:

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся