Урочище КИП'ЯЧЕ (Кипячее, Кипяче) смт Чоповичі, джерело

Урочище та купальня цілющої води Кип'яче (Кипячее, Кіп'яче, Kipiache, Kipjacze) є основною ознакою селища Чоповичі та місцем православного паломництва УПЦ Московського патріархату. Розташоване урочище на правому березі річки Ірша серед гарних поліських лісів.

Згідно з легендою, у 1911 році двом місцевим жінкам тут явилася ікона Богородиці. Ті спробували взяти її в руки, але обпеклися. Тоді вони привели із собою священика, який справив службу та зміг нарешті узяти ікону до рук і упізнати в ній відому російську ікону Казанської Богоматері. Тут же на місці появи ікони забило джерело, в якому закипіла вода.
Незалежно від легенди, тепла вода сьогодні справді б'є з джерела та заповнює собою весь став, маючи однакову температуру протягом усього року. Купання в цілющій воді Чоповицького озера є дуже корисним, а для православних християн – також і богоугодним ділом!

Докладніше про містечко Чоповичі та місцеві чоловічий і жіночий православні монастирі Московського патріархату можна прочитати тут.

Фото сайту "Мій Малин".

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



0 comments:

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся