Доплата до пенсії як форма шахрайства у Новограді

У Новоград-Волинському шахраї діють під виглядом соцпрацівників.

foto: Мізерна доплата до пенсії знову використовується на Поліссі як наживка для знедолених пенсіонерів. Зокрема, у місті Новоград-Волинський на Житомирщині нахабні шахраї діють під виглядом соцпрацівників, що заходять до хат самотніх стареньких, видурюючи в них останні гроші з метою, начебто, оформлення доплати до пенсії...

У Житомирській області у місті Новоград-Волинський з'явилися шахраї під псевдонімом "соцпрацівники". Про це повідомляє Ганна Власюк, помічник начальника Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області.

Ви ніколи не почуєте з вуст шахрая відвертого прохання віддати йому ваші гроші, але всі його вчинки та дії свідчитимуть про те, що вас намагаються обдурити. Головне - вчасно це помітити та не дозволити себе обдурити. Довірливі люди в Новограді та інших поліських містах продовжують потрапляти в "мережі" несумлінних "ловців".

Стосується це, в першу чергу, людей похилого віку, які готові забути все, коли на порозі з'являються працівники служби соціального забезпечення, благодійного фонду, котрі, нібито, приносять доплату до пенсії або ж допомогу у вигляді пропозиції купити за зниженими цінами продукти або обміняти гроші. Однак слід замислитися над тим, звідки в скрутні часи, про які говорять звідусіль, така "щедрість".

Так, 2 грудня з "благодійним" візитом до 77-річній мешканці м. Новограда завітали двоє невідомих, чоловік і жінка, які представилися працівниками служби соціального забезпечення. Спочатку бабуся поставилася з недовірою до незнайомців, але коли ті сказали, що вони оформляють доплати до пенсії, швидко змінила свою думку. Бабуся, почувши радісну новину, забула про пильність і легко пішла на поводу шахраїв, запросивши їх до хати.

Крім того, старенькій повідомили про те, що у відділеннях поштового зв'язку були випадки видачі фальшивих купюр і запропонували їй перевірити власні заощадження. Таким чином, шахраям вдалося дізнатися, де жінка зберігала свої заощадження. І, як не дивно, "фахівці" виявили начебто підроблену купюру, яку запропонували обміняти на справжню.

Для отримання доплати до пенсії та заміни підробленої купюри бабусі потрібно було написати всього лише дві заяви. Поки старенька намагалася розбірливо виводити літери під диктовку чоловіка, його напарниця тим часом обнишпорили житло старенької. Здобиччю шахраїв стали 1500 гривень. Отримавши бажане, псевдосоцробітники пообіцяли, що передадуть заяву куди слід і вже незабаром листоноша принесе обіцяні гроші.

Через кілька днів та ж шахрайка з пари "соцпрацівників" навідалася до 80-річної мешканки Новоград-Волинського, учасниці Великої Вітчизняної війни. Спільник тим часом чекав "соцпрацівницю" в автомобілі недалеко від будинку.

Від "щедрої" шахрайки бабуся отримала пропозицію придбати автомобіль "Таврія" за шаленими знижками для пенсіонерів - 3000 гривень. Жінка вміло «розмалювала» старенькій свою майже новорічну акцію. Однак для того щоб отримати автомобіль спочатку старенькій треба було дати завдаток, який склав 1000 гривень. З надією на краще бабуся віддала гроші "соцпрацівниці", яка повинна оформити всі необхідні документи. Після візиту шахрайки жінка повідомила синові про «щасливу» купівлю і той, зрозумівши, що його мати потрапила в тенета шахраїв, зателефонував до міліції.

Постраждалі так описують шахраїв.

На вигляд чоловікові близько 40 років, 175-180 см зросту, середньої статури, волосся темне, коротке. Був одягнений у светр сірого кольору та чорні штани. Жінка у віці 30-35 років, зріст - 160-170 см, середньої статури, волосся фарбоване, світлі, довжина волосся - до плечей, обличчя продовгувате, ніс видовжений. Була одягнена в коротку дублянку світлого кольору з хутряним коміром світло-коричневого кольору, чорні штани й чорні жіночі чоботи.

Крім того, відомо, що зловмисники пересуваються на автомобілі марки "Шевроле Авео" чорного кольору з тонованими стеклами, державний номер АІ 2997 АО.

УМВС України в Житомирській області звертається до мешканців з проханням бути пильними. З особливою увагою і опаскою відноситись до незнайомців, які представляються соцпрацівниками, працівниками благодійних фондів або іншими панами, які пропонують привабливі пропозиції, на кшталт доплати до пенсії чи допомогу у вигляді пропозиції придбання товарів за зниженими цінами.

Перш, ніж пускати таких незнайомців у будинок, необхідно переконатися в правдивості їхніх слів. Для цього попросіть пред'явити документи, що засвідчують особу, запитаєте телефон установи, де вони працюють і зателефонуйте або просто порадьтеся з рідними, близькими чи сусідами. Якщо у вас виникли обгрунтовані підозри, телефонуйте до міліції за номером 102.

Інформація видання "Журнал Житомира".

Тема: Новоград-Волинський - доплата до пенсії як шахрайство

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



0 comments:

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся