Лівобережне Полісся - новий туристичний маршрут

foto: Новий туристичний маршрут "Чернігівське Полісся" зимою 2018-2019 рр. розробляє Парк природи "Беремицьке" спільно з Міжрічинським регіональним ландшафтним парком, що на Чернігівщині. Маршрут також включатиме територію Державної резиденції "Залісся".

"Під зеленими маршрутами "Чернігівське Полісся" ми маємо на увазі територію, яка розпочинається від "Залісся" і пролягає до археологічного комплексу "Шестовиця" в басейні річки Десна. Це єдиний природний та історичний комплекс. Маршрут включатиме два наші заповідники, щоб людям було чим зайняти себе на цілий вікенд. Це і водні маршрути, і веломаршрути, і кінні маршрути. Ми взаємодоповнюємо один одного та разом розкриваємо природу Чернігівського Полісся", – зазначив в інтерв’ю Zruchno.Travel експерт з туризму "Беремицького" Ростислав Полушвайко.

Парк природи "Беремицьке" відкрився минулого року і вже встиг прийняти понад 3 тисячі туристів. Він являє собою величезний вольєр площею 300 га, на території якого у напіввільних умовах утримуються дикі тварини. За словами експерта, у подальшому він перетвориться на своєрідний "Парк літописного періоду", де буде відтворена природа, ліс та мегафауна такими, якими вони були тут на початку тисячоліття.

"В нас вже бігають дикі коні. А наступного року бігатимуть тури – великі бики (в нас буде селекційна програма з відновлення цього вимерлого виду). Плануємо ще сайгаків відновити, розглядаємо можливість повернути зубрів. Усі вони і є представниками тієї мегафауни, яка існувала на нашій території з Льодовикового періоду. За ними підтягнуться і дрібні хижаки та інші тварини. Усі вони впливатимуть на ландшафт лісу та відновлюватимуть природу", – пояснив Ростислав Полушвайко.

Вже найближчим часом в парку обіцяють відкрити два нових маршрути – ботанічний та біологічний. Ще один маршрут відновить давні технології бортництва як поліського промислу та розповість про роль бджіл у лісі. Крім того, до нового сезону планують створити комфортні умови для людей, які займаються сплавами по Десні, а також обладнати місця для бьордвотчінгу.

Як повідомляв Zruchno.Travel, нещодавно на території "Беремицького" відкрили Музей диких котів.

Тема: Чернігівське Полісся, заповідники

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



0 comments:

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся