Бехерівка: як найкраще пити Бехерівку, коктейлі

foto: Найвідоміший чеський напій у світі - міцна трав'яна настоянка, яка зветься Бехерівка (Becherovka).

Але при цьому більшість людей поза межами Чехії не знає, як правильно його пити, щоб насолодитися насправді м'яким приємним смаком...

Важливо пам'ятати, що цей міцний гіркуватий лікер створювався передусім як лікувальний шлунковий засіб. Тож для того щоб як слід розкуштувати й полюбити його смак, потрібно спочатку дізнатися, як правильно пити Бехерівку.

Becherovka склад: як робиться лікер Бехерівка?

Звісно, рецепт чудової настоянки чехи тримають у таємниці. Відомо тільки, що склад Бехерівки містить у собі понад 20 різновидів усілякого зілля, що настоюється на спирту близько тижня. Потім екстракт переливають до спеціальних дубових дежок, де перемішують з місцевою карловарскою водою й цукром. Далі у льохах з певним температурним режимом бочки перебувають іще 2-3 місяці.

Як пити Бехерівку?

Існує безліч варіантів вживання популярної Бехерівки. Проте виробники (Перно Рікар) рекомендують такий спосіб, як правильно пити Бехеровку: в чистому вигляді в коньячному келишку перед вечерею або пізно ввечері в компанії друзів.

Традиційна закуска до Бехерівка в цьому разі - часточка апельсина, злегка посипана корицею. Цінителі напою переконані, що лише таким чином можна сповна насолодитися оригінальним смаком і трав'янистим ароматом напою. Пити Бехеровку рекомендують до речі навіть від втоми після важкого робочого дня.

Коктейлі з Бехерівкою

Натомість у Словаччині Becherovka найчастіше п'ють з пивом. Рецепт простий: 40-50 г Бехерівки наливають в чарку й охолоджують у холодильнику. Далі випивають її залпом, а після того запивають добрим світлим пивом.

У лікувальних цілях ложечку Бехерівки додають також у каву або в чай і п'ють її таким чином щодня.

Дуже популярний у світі й коктейль з Бехерівкою під назвою "Бетон", що містить власне саму Becherovka й тонік. Зробити коктейль Бетон дуже просто: в бажаних пропорціях змішати чистий тонік (швепс) і Бехерівку, потім додати ще лід і лимонний сік. Також деякі поціновувачі впевнені, що настоянка Бехеровка незле поєднується з вишневим та яблучним соком.

Бехерівка ціна в Україні:

Дізнатися більше про те, де купити й як пити Бехерівку можна на офіційному сайті її виробника.

Тема: настоянка Бехерівка: ціна, склад, як пити Бехерівку

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



1 comments:

Анонім сказав...

головне Бехерівку треба пити ввечері

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся