День вуличної музики в Україні: 17 травня 2014 Street Music Day Ukraine

foto: Street Musicians Day in Ukraine 17 травня 2014 року Київ та Львів долучаться до міжнародного Дня вуличної музики, яке одночасно відбувається у багатьох містах Європи.

Ідея цього фестивалю – проста. У ньому можуть взяти участь усі, хто хоче вийти на вулицю і грати музику.

Докладніше про День вуличної музики в Україні...

Ідея Дня вуличної музики довго крутилася в голові популярного литовського музиканта Андрюса Мамонтоваса і розвинулася спонтанно, після того, як він написав запрошення своїм друзям. Цей лист облетів усю країну й вже в 2007 р. в першу суботу травня, у Вільнюсі вперше відсвяткували День вуличної музики.

Загалом, ідея цього фестивалю – дуже проста. У ньому можуть взяти участь усі, хто хоче вийти на вулицю і грати музику. Будь-хто, хто вміє грати на інструменті, сам або з друзями, незалежно від того чи то буде лише кілька акордів чи професійне виконання музики, може стати учасником фестивалю.

День вуличної музики став однією із найбільших подій, що відбуваються одночасно у кількох містах Європи. Адже це день, коли прогулянка містом може подарувати нові враження і музичні відкриття за кожним рогом, на кожній вулиці чи в кожному дворі.

Сьогодні День вуличної музики – це прекрасний фестиваль для музикантів, для тих, хто грає на різних інструментах, співає та пише музику будь-якого жанру. Це просто приємний день для меломанів, які зможуть провести один травневий день дослухаючись до приємних мелодій та насолоджуючись ними.

У 2014 році це чудове свято вперше відбудеться також і в Україні - 17 травня на вулиці Києва та Львова вийдуть сотні музикантів, аби безкоштовно порадувати містян власної музикою!

Долучитися до свята Дня вуличної музики в Україні (Street Music Day Ukraine) можна на сайті www.streetmusic.com.ua.

Тема: День вуличної музики в Україні 2014

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



0 comments:

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся