Герої КРУТ: поїздка на Меморіал героїв Крут

29 січня - роковини бою під Крутами на Чернігівщині

foto: memorial geroiv krut У суботу поблизу сіл Пам'ятне та Крути неподалік Ніжина на Чернігівщині відзначатимуть 93-і роковини бою під Крутами, що відбувся 1918 року в ході українсько-радянської війни 1917-1921 рр. Урочисті заході пройдуть у Києві та на національному Меморіалі героїв Крут поблизу Ніжина, організована поїздка 29 та 30 січня до Крут для вшанування пам'яті героїчних хлопців влаштовується одразу кількома об'єднаннями з Києва, Чернігова та інших міст Полісся...

Зокрема, 29 січня з Києва поїздка в Крути організовується Благодійним фондом "Смолоскип". Безкоштовні автобуси відправляються в Крути з Контрактової площі Києва рівно о 8.00, повернення з Крут до Києва того ж дня ввечері.

Попередня реєстрація на поїздку в Крути автобусом із Києва за телефоном (067) 538-9041.

30 січня поїздку в Круту організовує юнацький курінь, реєстрація за тел. (093) 085-2636.

Як доїхати до Крут самостійно?

Поїздка в Крути на авто: по трасі Київ-Чернігів до села Кіпті, далі поворот праворуч на Батурин і Глухів, рухатися за вказівниками Меморіал "Пам'яті героїв Крут" до села Пам’ятне.

Поїздка в Крути на поїзді: з Києва поїздом №808 о 9.04 (Київ-Шостка), час прибуття в Крути 10.54, або електричками. З Сіверщини (Шостка, Конотоп) курсує більше поїздів. З Західного, Центрального та Білоруського Полісся, а також інших регіонів рекомендовано їхати поїздом до Ніжина.

З Ніжина до Крут: можна доїхати на таксі за 70-80 гривень одразу до Меморіалу героїв Крут (пантеону Героїв), що знаходиться неподалік залізничної станції Крути.

Адреса національного Меморіального комплексу "Пам'яті героїв Крут": вул. Героїв Крут, 38, село Пам'ятне, Борзнянський р-н Чернігівської області.

Контактний телефон заст. директора Меморіалу героїв Крут п. Олексія Данилевського (067) 258-7971.

Урочисті заходи з вшанування пам'яті Героїв Крут проходять також і в інших містах Полісся й всієї Україні, зокрема о 10.00 в Києві на Аскольдовій могилі за участю прем'єр-міністра України.

Тема: поїздка в Крути на Меморіал пам'яті героїв Крут

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



0 comments:

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся