ВАГІТНІСТЬ ПО ТИЖНЯХ: календар вагітності тиждень за тижнем

Користні поради: календар "Вагітність по тижнях" - перебіг вагітності по тижнях з 1 по 40.


Вагітність по тижнях

Що відбувається в організмі жінки під час вагітності по тижнях, як росте і розвивається дитина - ці питання мають надважливе значення. Крім того, це дуже цікаво, по тижнях слідкувати, як всередині тебе росте маленька людина, і день у день прислухатися до своїх відчуттів, вістежуючи календар вагітності тиждень за тижнем.

Скільки триває нормальна вагітність по тижнях?

Здорове харчування, актуальна інформація: ЧИТАТИ

По тижнях нормальна вагітність триває 40 тижнів плюс-мінус два тижні. Ці 40 тижнів гінекологи ділять на три триместри вагітності:

I триместр вагітності - до 12 тижнів,
II триместр вагітності - 12-24 тижні,
III триместр вагітності - від 24 тижнів до пологів.

Що відбувається в I триместр вагітності (до 12 тижнів)?

Яйцеклітина досягає порожнини матки приблизно на 4-й день після запліднення. За цей час вона безліч разів ділиться і являє собою кулю, заповнену рідиною. На четвертому тижні вагітності відбувається впровадження заплідненої яйцеклітини в стінку матки - імплантація.

До початку 7 тижня вагітності плід починає набувати людських рис. При ультразвуковому дослідженні вже помітні голова, тулуб і кінцівки. Петлі кишковика можуть ще залишатися поза черевної порожнини і прилягають до судин пуповини. Такий стан називається фізіологічною пупковою грижею і є нормою до 12 тижнів вагітності. Частота серцевих скорочень збільшується від 120 уд. / хв. на 6-му тижні вагітності до 160 уд. / хв. на 9-11 тижні вагітності. Виявлення у плода на 9-11 тижнях вагітності частоти серцевих скорочень менше 90 уд. / хв. є несприятливою ознакою в процесі перебігу вагітності.

Вагітність по тижнях: до кінця 12-го тижня вагітності закінчує формуватися кровоносна система. Основним органом кровотворення у плода до 20-го тижня вагітності є печінка. До цього часу починають функціонувати м'язи, і майбутня дитинка робить перші рухи: рухає ручками та ніжками, стискає кулачки, відкриває рот. З 9 по 12 тиждень вагітності формуються статеві органи. Закінчується формування плаценти.

Що відбувається в II триместр вагітності (з 12 до 24 тиждень)?

На цій стадії вагітність стає помітна оточуючим. Матка вже значно збільшена в розмірах, збільшується обсяг черевної порожнини. Можуть з'явитися рожеві або червонуваті смуги на животі та стегнах - розтяжки, з'являється жовтувате виділення з сосків (молозиво), через тиск матки у жінки можуть бути запори, з'являються молочно-білі вагінальні виділення зі слабким запахом, що пов'язано з гормональною перебудовою організму. Під час вагітності дуже часто жінки скаржаться на симптоми молочниці. Підвищений вміст естрогену в крові може бути причиною набряків через здатність естрогенів пов'язувати і утримувати в організмі рідину. Однак є й приємні зміни: приблизно з 20-го тижня вагітності жінка починає відчувати ворушіння плоду.

До 17-го тижня вагітності у плода закінчується формування нирок, вони займають своє нормальне положення і включаються в обмін речовин, виділяючи сечу. Починає працювати шлунково-кишковий тракт, кишковик заповнюється першими вмістом, що складається із жовчі, яке називається меконієм. До 16-17 тижня вагітності починають працювати залози внутрішньої секреції, продукуються гормони.

З 20-го тижня вагітності плід починає отримувати від матері імуноглобуліни, що забезпечують дитині пасивний (вже готовий) імунітет. Інтенсивно діляться нервові клітини, число їх постійно зростає. Закінчується формування кори головного мозку, з'являються борозни і звивини. На 24-28 тижні вагітності відбувається формування вищих відділів кори головного мозку, що впливає на розвиток органів почуттів (до 20-го тижня вагітності закінчує формуватися орган рівноваги, в 20-24 тижні вагітності формуються слухова і зорова функції), розумовий розвиток. У цей період важливо більше гуляти, слухати музику, відчувати позитивні емоції.

Що відбувається в III триместр вагітності (з 24 тижнів до пологів)?

З третього триместру починається період становлення органів чуттів дитини. З цього віку можна займатися розвитком малюка: давати йому слухати музику, розмовляти з ним. Дитина дуже чутливо ставиться до серцебиття матері. Поки воно рівне і ритмічне, малюк почувається в безпеці. Вважається, що малюк краще розрізняє низькі звуки, а значить голос батька. Протягом всієї вагітності плід тісно пов'язаний з материнським організмом за законами складної системи під назвою "мати-плацента-плід".

До кінця вагітності дитина вже не цілком залежить від матері, багато біохімічних речовин і гормонів вона виробляє сама.

До 34-го тижня вагітності плід є активним, але його рухи вже носять раціональніший характер. Ваш малюк виріс, йому стало тісно, і він уже не змінює так часто своє положення. До цього часу плід повинен зайняти правильне положення - головкою вниз, спиною вліво. На цьому етапі триває інтенсивний ріст усіх органів, особливо головного мозку. У цей період зростає також підшкірно-жировий шар, розгладжується шкіра. Активно розвиваються легкі, в альвеолах накопичується сурфактант - речовина, що перешкоджає спаданню альвеол після першого вдиху.

Вагітність по тижнях: ознаки початку пологів

Ознаки пологів: дитина все глибше занурюється в таз, опускаючись на дно матки, жінці стає легше дихати, вона може втратити у вазі. Шийка матки починає розм'якшуватися, можуть з'явитися кров'янисті виділення і відходження слизу зі статевих шляхів. Апетит може бути підвищеним, а стул злегка розрідженим.

Готуйтеся: незабаром у вас з'явиться малюк!

Дивіться також: календар ВАГІТНІСТЬ ПО ТИЖНЯХ російською -
http://www.mamawelcome.net/articles/category/kalendar-beremennosti-po-nedeliam.

Тема: календар Вагітність по тижнях

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



2 comments:

Анонім сказав...

в мене вагітність 14 тиждень дякую за дуже корисну інформацію!!!!

Анонім сказав...

дякую за інформацію,в мене 20 тижнів вагітності.

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся