Дешеві авіаквитки з Києва, Львова: сайти, як економити на польотах?

foto: deshevi aviakvitkiТехнології пошуку та покупки дешевих авіаквитків

Як шукати максимально бюджетні пропозиції авіакомпаній, як відслідковувати акції? Яка технологія покупки авіаквитків онлайн, що таке авіа-проїзні та секрети вибору місць у салоні літака, а також багато іншого.
І як бонус чудова порада, як можна абсолютно безкоштовно зробити зупинку на Мальдівах, аби скупатися в бірюзовому Індійському океані!

Як дізнатися , які авіакомпанії літають у та з потрібного вам міста?

1. Зазвичай, плануючи поїздку, я завжди заходжу на сайт аеропорту, дивлюся там розклад, наявність додаткових послуг (наприклад, знайшов спа-центр і басейн в аеропорту Дубаї при тривалому стикуванні, приголомшливий екскурсійний тур по аеропорту Франкфурт), карти- схеми терміналів, як дістатися в / із аеропорту тощо. На сайті можна подивитися список авіакомпаній, які туди літають, особливо це актуально для невеликих аеропортів, куди літають в основному бюджетні авіакомпанії.

Тут добрий приклад сайту аеропорту Мемінгене, це колишня військова авіабаза на півдні Баварії, тепер туди літає кілька рейсів WizzAir і Ryanair. На сайті аеропорту відзначені міста з якими є сполучення.

2. Сторінка про аеропорт у Вікіпедії - цей шлях у багатьох випадках навіть більш швидкий, наприклад я хочу дізнатися, які авіакомпанії виконують рейси з Гонконгу в Сінгапур .
Перевага цього шляху в простоті та наочності, я бачу всі авіакомпанії, можу дізнатися, куди літає кожна з Гонконгу. Адже не всі авіакомпанії представлені на сайтах-агрегаторах з пошуку рейсів.

3. Сайт авіакомпанії, де є карта польотів.

4 . Мені дуже подобається карта маршрутів (у т.ч. лоукостів ) на сайті SkyScanner - http://www.skyscanner.com.ua/cheap-flights-map. Просто вибираєте аеропорт і бачите всі рейси з нього. Ще одна картка на базі google maps , виглядає симпатичніше http://lowcostmap.com.

5 . Пошук на сайтах типу " що літає з міста А в Б". Приклад : http://www.whichbudget.com
Не використовую цей метод, бо не знайшов приємного сайту.

Як відстежувати акції авіакомпаній?

1 . Підписатися на розсилки новин усіх великих авіакомпаній / лоукостів , які літають з вашого міста .
Живучи в Києві, я підписаний на електронні поштові розсилки МАУ, Аеросвіт, WizzAir, Lufthansa, AirFrance / KLM, Czech Airlines, LOT. Це ті , які мені цікаві. Глобальні авіакомпанії зазвичай пропонують акції, які застосовні в певному регіоні, тому недостатньо просто "лайкнути" загальну сторіночку авіакомпанії в соціальних мережах. А ось, наприклад, British Airways, AlItalia з Києва ніколи нічого цікавого не пропонує у своїх розсилках. Саме такий шлях дозволить вам дізнатися про акцію авіакомпанії ПЕРШИМИ.

Якщо вам не потрібно нікуди летіти - просто видаліть лист, АЛЕ майже всі мої подорожі починаються саме з цікавого акційного тарифу в розсилці, адже світ величезний і майже весь створений для подорожей :).

Звичайно ж акції бувають різними. Авіакомпанія Люфтганза періодично пропонує дуже приємні тарифи до Мексики, Південної Америки, Азії, іноді в Африку. Наприклад: з Європи до США (особливо в Нью-Йорк ) зазвичай завжди можна полетіти за 500-700 доларів, крім річного періоду з піковим навантаженням і періоду work-and-travel з 15 квітня по 15 вересня.

А в Західну Африку, колишні колонії Франції акцій практично не буває, оскільки пов'язує з Європою їх зазвичай 1-2 авіакомпанії. Таких прикладів може бути багато.

2. Моніторити тематичні розділи форумів, читати новини на сайтах турфірм, стежити за розсилкою сайтів-агрегаторів з пошуку авіаквитків і т.д. Тут ви знайдете якісь несподівані новини і акції авіакомпаній, які ви пропустили у першоджерела, цікаві знахідки інших користувачів тощо.

3. Одноразово щось довго шукати або полетіти чимось кудись і потім ще пару місяців бачити рекламу гугл з банерами цієї авіакомпанії.

Особливості тарифоутворення:

1. Вартість авіаперельоту бюджетною авіакомпанією складається з окремих тарифів ТУДИ + НАЗАД , які підсумовуються. При польоті в одну сторону тариф не змінюється.

2. Авіапереліт традиційної звичайної авіакомпанією в ОДНУ бік коштує лише трохи дешевше / так само / дорожче ніж переліт туди-назад .

3. Прямий авіапереліт традиційної авіакомпанією з А в Б буде майже завжди дорожче варіантів перельоту з пересадкою, які пропонують конкуренти .

4. Обов'язково читайте умови і правила тарифу!

На що звернути увагу:

  • Поворотний тариф чи ні, якщо так, то з якими умовами, з яким штрафом.
  • Штраф за неявку до вильоту.
  • Використання послідовності сегментів: в найдешевших тарифах ви НЕ зможете використовувати окремі сегменти або використовувати маршрут не повністю. Приклад: Киї в- Франкфурт - Сінгапур і Сінгапур - Франкфурт - Київ. У цьому випадку при переліт туди "підсісти" у Франкфурті не вдасться і буде анульований весь квиток.
  • Лейвоер ( layover ) - перебування в транзитному пункті до 24 годин. Зазвичай це безкоштовно. Приклад: ви плануєте летіти з Києва до Бангкока через Стамбул, авіакомпанія Turkish Airlines виконує два рейси на день до Стамбулу. Тобто при виборі рейсу ви можете спланувати свій маршрут так, щоб прилетіти в Стамбул ранковим рейсом, погуляти день по місту і полетіти вечірнім ЗАМІСТЬ вибору короткої стикування. Майте на увазі таку опцію при виборі маршруту подорожі, це безкоштовна можливість як мінімум випити чашечку кави з видом на Босфор у разі з прикладу вище :)
  • Стоповер ( stopover ) - перебування в транзитному пункті на термін більше 24 годин. Буває платним або безкоштовним. Приклад: Авіакомпанія Emirates надає можливість безкоштовного (!) Стоповера до 96 год. в Дубаї по шляху туди або назад, якщо ви летите через Дубаї. Натомість деякі тарифи передбачають можливість платного стоповера (зазвичай 50-100 доларів), тобто можливість залишитися на якийсь час у дорозі в транзитному пункті. Це може бути відмінною ідеєю для комбінованого маршруту.
Випадок з досвіду про мою безкоштовну зупинку на Мальдівах.

Під час пошуку на сайті SkyScanner.net знайдений дуже цікавий варіант подорожі в три країни за дуже хорошою ціною! Emirates в Київ не літає, АЛЕ має угоду з МАУ і FlyDubai на сегменті Київ -Дубаї для подальших стикувань з рейсами Emirates. Ввівши Київ-Коломбо, я отримав такий маршрут за ціною в 650 $ на одну людину в обидві сторони.
Подивившись сайт www.emirates.ua, виявилося, що з Дубаї до Коломбо 2 рейси на день.
Є прямі рейси, а є рейси через Мальдіви (аеропорт Мале), тобто з проміжною зупинкою літака. (Також є рейси Дубаї - Бангкок - Гонконг, Дубай -Коломбо - Сингапур тощо). Тобто якщо пасажир летить до кінцевого пункту в проміжному він просто сидить в літаку 1:00 під час висадки - посадки. Подивився правила тарифу і побачив дві цікаві речі - безкоштовний стоповер у Дубай і платний на Мальдівах :)
---
SO.STOPOVERS
FOR DEFAULT CONDITIONS
04 STOPOVERS PERMITTED USD100 -
04 STOPOVERS FREE OF CHARGE DXB .
PE.PENALTIES
FOR DEFAULT CONDITIONS
REFUND BEFORE DEPARTURE : LESS USD75 .
---
Я подзвонив представнику Emirates і дізнався:

- Лейовер, тобто перебування в проміжному пункті до 24 год. - безкоштовно, тобто в даній ситуації можна прилетіти на Мальдіви вранці й полетіти ввечері, або переночувати.
- Стоповер - більше 24 год. +100 $, тобто можна залишитися на Мальдівах на кілька днів.

Тобто за 650 $ за один квиток можна відвідати Коломбо, Дубаї, Мальдіви.

Про транзитну зупинку в Дубаї:

Запит на візу - онлайн на сайті Emirates. Придбати цей квиток онлайн з подальшою зміною бронювання я не ризикнув і придбав квиток в агентстві, в якому кваліфікований співробітник зміг 1) спочатку вибрати маршрут Київ-Коломбо, а потім 2) так підлаштувати рейси, щоб ми прилетіли на Мальдіви ввечері, а продовжили подорож вранці, тобто зупинитися на день абсолютно безкоштовно!

Де можна купити дешеві авіаквитки?

1. У касі авіакомпанії
Однак зазвичай у касі авіакомпанії сплачується 30-100 євро комісії за свої послуги. Тому сучасні люди в касу не ходять.

2. У касі туристичні агенції
У турагенціях є можливість дуже гнучкого пошуку квитків у глобальних системах бронювання "Амадеус" і "Галілео". Глобальні системи бронювання придумані давно, саме для агентств і квиткових кас у той час, коли продажів в інтернеті не було.
Бюджетні авіакомпанії не представлені в цих системах бронювання, це ще одна опція скорочення витрат для них. Сайти - агрегатори з пошуку авіаквитків - це свого роду онлайн -агентства, які так само підключені до систем бронювання.
Іноді на сайті авіакомпанії певні напрямки купити не можна, а через агентство можна. (Наприклад більшість рейсів авіакомпанії МАУ і Etihad ). Іноді агентства мають певні домовленості з авіакомпаніями і купити через них дешевше ніж напряму через сайт авіакомпанії. Також у турагентствах можна купити квитки як на регулярні рейси, так і "гарячі" вільні місця на чартери. Майте на увазі цей варіант.

3. В інтернеті :
- На сайті авіакомпанії
Зазвичай я купую квиток на сайті авіакомпанії безпосередньо. У такому випадку в разі якихось нюансів я знаю, що розбиратися я буду безпосередньо з авіакомпанією, а не з посередником.
Бюджетні авіакомпанії продають свої квитки ТІЛЬКИ в інтернеті, їхні рейси не присутній в глобальних системах бронювання, а тому не відображаються на більшості сайтів-агрегаторів.

- На сайті-агрегаторі з пошуку авіаквитків
Такими порталами я користуюся зазвичай тільки для пошуку квитків, поки у мене не було ситуації, коли вартість квитків у них істотно нижче, ніж напряму на сайті авіакомпанії, але такі випадки не рідкість, судячи з повідомлень у форумах.

Мій алгоритм пошуку авіаквитків:

1 . Пошук авіаквитків на сайті-агрегаторі
2 . Пошук і купівля знайденого рейсу на сайті авіакомпанії
3 . Покупка дешевих квитків у турагенції за відсутності інших варіантів.

Сайти для пошуку:

http://www.anywayanyday.com
http://www.kayak.com
http://www.expedia.com
http://www.onetwotrip.com
http://www.skyscanner.net
http://momondo.com
http://www.pososhok.ru
http://www.buruki.ru
http://www.aviasales.ru
http://eviterra.com
http://www.airtickets24.com
http://matrix.itasoftware.com
http://avia.travel.ru
http://www.swoodoo.com
http://tickets.ua
http://www.biletoid.ru

Не всі зі списку вище саме агрегатори, є також метапошуковики, вони звертаються до інших сайтів, запитуючи інформацію про перельоти. Продаж квитків відбувається не на них, а на сайтах, з яких вони взяли інформацію про квитки. Це додаткова ланка в ланцюжку продажу квитків. Деякі з них також є і агентствами з онлайн-сторінкою.

Сайтів- агрегаторів дуже багато, у кожного є якісь переваги, недоліки і свої фішки, я розповім про ті, якими користуюся.

Я люблю класний дизайн, тому anywayanyday мені подобається найбільше :) Величезні цифри і букви, літаючий літачок, застосунок для iPhone, який розпізнає голосовий пошуковий запит.
Спробуємо пошукати рейс з Києва до Коломбо на 4-11 квітня: знайшовся варіант за 1087 доларів. Другий пошуковик , який я люблю за його дизайн - http://onetwotrip.com. Теж більше 1100 доларів, загалом в цьому тесті краса і витонченість дизайну показала свою повну неспроможність, а шкода : ( Дуже рекомендую відмінний сайт http://pososhok.ru. У нього звичайно морально застарілий дизайн , однак є відмінна фішка - "матриця тарифів" , тобто розподіл нижчого тарифу на сусідні дні за календарем. Зазвичай така опція доступна лише на сайті авіакомпанії, яка продає квитки на свої рейси, тут же це можливо за результатами пошуку за всіма доступними авіакомпаніям. Також матриця тарифів є на http://www.buruki.ru і ще тут: http://avia.travel.ru/. Загалом варіант по-дешевше був знайдений!

А це найбільший і найвідоміший російський метапошуковик авіаквитків http://aviasales.ru. Він шукає і по лоукост, має цікаву матрицю тарифів на найближчі дні тощо. Він знайшов хороший тариф в моєму тесті.

А ось SkyScanner пропонує пошук бюджетним авіакомпаніям і завдяки цьому після кліка на пропозиції "А ви гнучкі в виборі " я отримав варіант полетіти ще дешевше - за 551 долар!
Опція авіакомпанією FlyDubai :) Дуже західний ресурс http://kayak.com знайшов цей же переліт за 559 доларів .

Цікавий фінт з каяком: до закінчення акції Люфтганзи залишалася 1 годину (до 24.00 понеділка), коли я вирішив купувати квиток. Заповнивши усі поля в якийсь момент транзакція не пройшла, я подзвонив у банк, довго чекав відповіді оператора тощо. У 24.00 всі тарифи помінялися в більшу сторону, тоді я пішов на Каяк і знайшов тариф навіть на 50 доларів менше, ніж планував придбати, каяк зробив редірект на американський (!) сайт Люфтганзи, де була доступна хороша акційна ціна (адже в США ще був день понеділка ). Після цього я зустрів ще декілька порад переходити для покупки на американську версію сайту Люфтганзи, позаяк там можливі дешевші тарифи.

Описане вище показує, що ідеального пошуковика не існує, у кожного мандрівника є свої преференції на цей рахунок. Тому я рекомендую пробувати кілька варіантів. Навіть на такому простому прикладі перші пошуки дали вартість 1180 доларів, варіанти краще були знайдені за 680 доларів, а погравши з датами взагалі за 550!

Знайдений квиток я тепер можу купити на сайті авіакомпанії http://flydubai.com. Втім якщо різниця в ціні суттєва - можна придбати і на сайті-пошуковику, тут вибір на ваш розсуд.
Це лоукост, але стикування пропонує відмінні в даному напрямку!

І ще декілька порад:

Важлива перевага пошуковиків-агрегаторів - це складання цікавого маршруту з урахуванням партнерських угод між авіакомпаніями, наприклад SkyScanner запропонував маршрут Київ- Пекін- Гуанчжоу і назад авіакомпанією Аеросвіт на плечі Київ-Пекін і двома різними авіакомпаніями на плечі Пекін-Гуанчжоу. Сумарна вартість становила близько 650 доларів.

При пошуку авіаперельоту по США обов'язково користуйтеся сайтом http://bing.com/travel
Він пропонує прогноз ціни - брати квиток зараз або почекати. При виборі перельоту Нью - Йорк - Чикаго я чекав 3 тижні і купив квиток за 2 тижні до вильоту за мінімальною ціною.
Причому 3 авіакомпанії пропонували ідентичну ціну, я подивився сайти всіх трьох авіакомпаній і зупинився на Delta Shuttle, яка в той момент на рейсі пропонувала безкоштовне пиво і сандвічі, дуже люблю приємні дрібниці!

Ще посилання по США :
http://www.frontierairlines.com/
http://www.virginamerica.com/
http://www.spirit.com/Default.aspx

Що таке "Open Jaw"?

Open-jaw ( англ. "відкрита паща") - в тарифікації авіаперевезень різновид незамкнутого маршруту «туди і назад» , що являє собою виделку, коли пасажир:

- На шляху назад вилітає з аеропорту, який не збігається з пунктом прибуття на шляху туди, тобто від пункту прибуття на шляху туди до пункту вильоту на шляху назад пасажир добирається іншим транспортним засобом (автомобілем, потягом ) або іншим авіаквитком. Приклад: туди Москва - Берлін, назад Мюнхен - Москва.

- На шляху назад прибуває в аеропорт, який не збігається з пунктом вильоту на шляху туди . Приклад: туди Москва - Париж, назад Париж - Санкт-Петербург.

Це справедливо як для країни, так і для регіону. Але залежить від авіакомпанії і від конкретних умов за напрямами. Тобто квиток Москва -Пекін -Москва буде коштувати стільки ж, скільки і Москва -Пекін і Шанхай -Москва. І в Азію можна прилетіти до Бангкока, а відлетіти з Джакарти.

Це дозволить вам будувати маршрут подорожі лінійно, а не циркулярно! Деталі уточнюйте в авіакомпанії або пробуйте будувати маршрут використовуючи кнопку "multi - city"

Що робити, якщо не проходить транзакція?

- Зателефонувати в банк та включити можливість оплати картою в інтернеті
- Зателефонувати в банк і підняти ліміти для проведення танзакціі в інтернеті
- Зателефонувати в банк і відключити перевірку CVV2 коду, якщо це можливо, позаяк іноді операція не проходить, навіть якщо є поле для його перевірки, іноді поля CVV2 взагалі немає.

Що таке бонусні програми авіакомпаній?

Це програми всередині однієї авіакомпанії або об'єднання / альянсу, які дозволяють накопичувати милі як за перельоти, так і за інші сервіси .

Корисні поради:
- Завжди вивчіть умови бонусної програми перед перельотом, навіть якщо ви користуєтеся авіакомпанією вперше.
- Зареєструйтесь і пред'явіть номер учасника при реєстрації в аеропорту І / АБО під час онлайн -реєстрації.
- Ознайомтеся зі списком партнерів (готелі, автопрокатні компанії, ТревелСіМ і т.д.) Не потрібно відмовлятися від приємних бонусів лише через власне незнання. Ваш безкоштовний переліт може виявитися значно ближче, ніж ви думаєте.
- Поцікавтеся, чи входить ваша авіакомпаній в один з авіаційних альянсів, так як їх бонусні програми взаємосумісності, АЛЕ поцікавтеся цим ДО внесення вашого номера учасника в бронь, бо краще заздалегідь направити милі в ту авіакомпанію, де у вас їх більше / або туди, де краще умови щодо збереження миль.
- Десь милі мають безстроковий час накопичення, десь потрібно їх використовувати раз на 2-3 роки або літати цією авіакомпанією для збереження рахунку.
- Для внутрішнього перельоту зазвичай необхідно 10-15 тис. миль, для перельоту всередині Європи 20-30 тис., для трансатлантичного перельоту 50-70 тис.

Авіаційний альянс - це партнерське об'єднання авіакомпаній, що дозволяє досягти вищого рівня міжнародного співробітництва у комерційних авіаперевезеннях. Авіакомпанії всередині альянсу зберігають свою юридичну самостійність, але при цьому уніфікують такі елементи, як система бронювання, бонусна програма для авіапасажирів, вводять спільні рейси і погоджують розклад рейсів.

Автор: Александр Чебан, оригінал публікації російською http://alexcheban.livejournal.com/56741.html

Тема: дешеві авіаквитки, як купити дешево білети 

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



2 comments:

Анонім сказав...

дякую авторові за корисні поради!

Анонім сказав...

дешеві авіаквитки простіше всього напряму купить

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся