Новини на українському телебаченні і в газетах - під цензурою

ЗМІ в Україні часто подають викривлену інформацію.

foto: novini v ukrainiУкраїнські медіа не висвітлюють важливі новини - таким є результат експертного моніторингу провідних телеканалів і газет України. "Спостерігається тенденція до стерилізації новин, повідомила радіо "Німецька хвиля" науковий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар. Зокрема, новини про зростання безробіття та інші соціальні проблеми не висвітлюються 8-ма національними телеканалами...


За словами пані Сюмар, лише СТБ та "5 канал" "часом стають винятками з цього правила".

Найбільше ігнорування важливої інформації та вихваляння влади зафіксоване на "Першому національному" каналі, який перетворився на "абсолютно радянський формат, що навіть не є форматом часів Кучми". Експерт говорить, що коли "Перший національний" повідомляє про такі важливі теми, як державний бюджет – "лише устами прем'єр-міністра, то йдеться про надзвичайно серйозний доказ існування цензури".

Крім того, автори моніторингу відзначили посилення "купівлі новин" політиками в друкованих ЗМІ та подання інформації про опозицію винятково з позиції обвинувачення. Якщо раніше медіа-експерти відзначали тривожні тенденції, то сьогодні вже йдеться про "очищений, стерильний телевізійний простір і постійне зниження ступеню дотримання стандартів свободи слова в друкованій пресі" України.

Те, що під катомІнформаціяDeutsche Welle.

Тема: українські новини під цензурою

ЗНАЙТИ ЧИ СКАЧАТЬ ПОДІБНУ ІНФОРМАЦІЮ, ФОТО:



0 comments:

Дописати коментар

 
 
 

Як називають Полісся?

Поліщуки часто кажуть Полісьсе чи Палесьсе, східні слов'яни та казахи звуть Палессе, Полесье. Словаки та норвежці називають Polesie, чехи - Polesí, південні слов'яни - Polissja чи Полесие, Полесия, Полесје. Литовці іменують Polesė. Німці й шведи звуть Polesien, голандці - Polesië, латиши Poļesje, французи - Polésie. Англійці, італійці, іспанці, фіни - Polesia, рідше Polissia. Норвежці та естонці кажуть Polesje, греки Πολεσία, деякі євреї - פּאָלעסיע, вірмени Պոլեսիե, тайці โปเลเซีย, японці ポリーシャ, корейці 폴레시아, ті, кого найбільше звуть 中文, а турки як завжди - Polesiye.

Екскурсійні тури

Праліси Поліського заповідника | Містичне Камінне село | Чернігів незвичайний | Поліська вузькоколійка "Кукушка"

ВАШІ СТАТТІ

Ви живете на Поліссі чи маєте цікаві матеріали з історії поліського краю? ІЦ Полісся шукає регіональних дописувачів: студентів і журналістів, краєзнавців, істориків, усіх, хто бажає опублікувати свої авторські матеріали - новини, розвідки, дослідження. Особливо розшукуються небайдужі автори у містах: Рівне, Чернігів, Малин, Сарни, Ковель, Ніжин. Зголошуйтесь: icpolissya@gmail.com
 
Copyright © 2009-2022 ІЦ Полісся